Първата среща на кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай

...
Първата среща на кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай
Коментари Харесай

Какво гласи Нинова на проф. Габровски

Първата среща на претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски е планувана за на следващия ден - четвъртък, в 11.00 часа. Поканата е отправена персонално от него, заяви в коридорите на Народното събрание лидерката на столетницата Корнелия Нинова.

" Ще отидем на срещата от почитание към него, с цел да му казжем три фрази: Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане.
-->
Нинова посочи, че от Българска социалистическа партия няма да създадат това какъвто и кабинет да предложи проф. Габровски, защото той е с мандат на ГЕРБ И допълти, ме те се борят с този модел от години се борим и няма по какъв начин да отстъпят от такава политическа позиция.

Колкото до третия мандат, Нинова още веднъж отхвърли да го разяснява и разгласи, че той ще бъде облъждан, когато бъде връчен, в това число и от партийните органи.

По мотив на ветото върху влизането на България в Шенгет Нинова съобщи, че тъкмо това е била повода Българска социалистическа партия да изиска декларация на Народното събрание, защото тази тема  би трябвало да ни сплотява институциите. Тя изтълкува скандалното изказване на нидерландския министър председател Рюте като като лампа, която алармира, че би трябвало да се приеме антикорпционното законодателство, да се обърне внимание на опазването на границата, както и да се одобри бюджет, гарантиращ средствата за тези действия.

Нинова изрази неразбиране от отхвърли на служебния министър председател Гълъб Донев да се яви по тематиката пред депутатите и го упрекна, че по този начин настройва институциите една против друга.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР