Първата присъствена среща от началото на пандемията на лидерите на

...
Първата присъствена среща от началото на пандемията на лидерите на
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 отново заедно. Какво обсъдиха?

Първата присъствена среща от началото на пандемията на водачите на Г-20 беше открита в Рим, съобщи Нова. Масовата имунизация, икономическото възобновяване след рецесията с COVID-19 и измененията в климата са главните тематики на форума. Италианската столица посрещна водачите на най- развитите страни при изключителни ограничения за сигурност и на практика изцяло блокирана.

Две години след пандемични рестрикции, водачите на 20-те най-развити страни се срещнаха персонално в Рим, с цел да дискутират по какъв начин да преодолеят рецесиите. Шест хиляди сътрудници и военни се грижат за сигурността им, като единствено над 1000 са американските, пристигнали особено поради президента Джо Байдън.

Рим е под блокада, въздушното пространство е затворено, а до мястото на събитието достъпът се обезпечава единствено против документ за ваксина и PCR тест за Коронавирус. Лидерите на Г-20 съставляват 60% от международното население и провокациите са огромни.

Равенството във връзка с разпределението на имунизациите беше първата от водещите тематики на диалозите на водачите. Те се надяват най-малко 70 % от популацията на планетата да бъде имунизирано против COVID-19 доникъде на 2022 година.

„ Пандемията не е свършила, само че има плашещо неравноправие в световното систематизиране на ваксини. В страните с високи приходи, повече от 70% от популацията е получило една доза. В бедните страни този % спада до 3. Тези разлики са морално неприемливи и подкопават световното възобновяване ”, счита италианският министър председател Марио Драги.

Във видео посланието си съветският президент Владимир Путин, който не участва на срещата, означи, че няма по какъв начин да се реализира всеобща имунизация в световен мащаб, защото Западът не е одобрил съветската и китайските ваксини.

„ Нека ви напомня, че Русия беше първата страна в света, записала ваксина против Коронавирус -19 – “Спутник V ”. До през днешния ден, тя се е потвърдила в 70 страни в света с общо население над 4 милиарда души, като демонстрира висока сигурност и успеваемост ”, акцентира съветският водач.

По отношение на климата, упоритостта на западните страни е въглищата да останат в историята на енергийните източници и световното стопляне да се ограничи 1,5 градуса. Лидерите на най-развитите стопански системи ще координират и позиции за високите цени на енергийните източници и световен най-малък налог.

Успоредно на срещата на върха през днешния ден се организират две огромни протестни митинги против измененията в климата. Активисти упорстват водачите да вземат незабавни ограничения, с цел да бъде лимитирано световното стопляне. От Рим огромна част от водачите на Г-20, измежду които и американският президент Джо Байдън, отиват в Глазгоу, с цел да вземат участие в започващата в понеделник среща за климата на Организация на обединените нации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР