Първата политическа сила ГЕРБ-СДС ще изготви коалиционно споразумение, което ще

...
Първата политическа сила ГЕРБ-СДС ще изготви коалиционно споразумение, което ще
Коментари Харесай

Борисов: Повече в такива сглобки няма да участваме

Първата политическа мощ ГЕРБ-СДС ще изготви съдружно съглашение, което ще предложи на ПП-ДБ. Това разгласи водачът на най-голямата парламентарна група Бойко Борисов на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Повече в такива сглобки, недоизказани, невидени, неорганизирани няма повече да участваме. В рамките на десетина дни изготвяме едно съдружно съглашение. Това съдружно съглашение стартира от мандата през Министерския съвет, тъй като ние се явяваме на парламентарни избори не за регулатори. Първо, за основаване на ръководство и състав на Министерски съвет ", съобщи Борисов.

" Ние ще предложим съразмерно, с еднообразно носене на отговорност, с право на несъгласие. Всичко, което оферират, и нов обзор на министрите ", разгласи още той. 

Попитан дали, в случай че ПП-ДБ откажат да го подишат, то това би означавало нови предварителни парламентарни избори, той отговори: " Категорично. Те са го написали в меморандума ".

" Връщаме нещата преди 9 месеца, тъй като последните 9 месеца не можех да обясня на партията за какво тези хора имаха министри, имаха регионални шефове ", сподели още Борисов.

Крайният период за подписването на такова съглашение ще бъде месец април, а точно два месеца преди провеждането на евроизборите, стана ясно още от изказването на водача на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР