Първата информация за филмов сериал по цикъла „Фондацията“ на Айзък

...
Първата информация за филмов сериал по цикъла „Фондацията“ на Айзък
Коментари Харесай

Apple ще финансира заснемането на нов сериал по Фондацията на Азимов

Първата информация за кино сериал по цикъла „Фондацията“ на Айзък Азимов се появи предишното лято. А през днешния ден стана известно, че корпорацията Apple е поръчала снимането на кино сериал от 10 епизода. Правата за телевизионния вид на екранизациятата са получено по-рано.
С акомодацията на сюжета на знаковите книги на Азимов се заемат Дейвид с. Гойър, прочут сюжета за комикса Доктор Стрейндж, филмите „Батман в началото“, „Черният рицар“ и други. Ще му оказва помощ Джош Фридман, написал сюжета за Терминатор – „Хрониките на Сара Конър“ и кино лентата „Война на световете“.

Малко необичайно е, че преди време бе оповестено, че Джонатън Нолан, братът на режисьора Кристофър Нолан и сценарист на галактическата му драма „Интерстелар“, ще работи по акомодацията на поредицата научнофантастични романи на Айзък Азимов „Фондацията“. Но тази година присъединяване на Нолан не се загатва.



„Фондацията“ (Foundation) включва общо седем книги, в които се разказват възходът и идното падението на Галактическата империя. Това се схваща единствено от Хари Селдън, основател на напредничавата просвета Психоистория, с която е допустимо да се предсказва държанието на огромни групи от хора, сходно на теорията на газовете, която дефинира процесите в огромен брой молекули, само че не може да дефинира придвижването на една молекула. Селдън съумява да понижи идните 30 000 години безпорядък до единствено 1000 години.

Редица видни експерти са на мнение, че психоисторията е още един метод за разбирането на историческите процеси, даже по-удачен от този на Ибн Халдун, Карл Маркс и техните съвременници.

Икономисти, учени и предприемачи декларират, че „Фондацията“ на Азимов е имала доста въздействие в техния живот. Илън Мъск също е огромен обожател на „Фондацията“ и намира ентусиазъм в тези книги.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР