Първата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве на

...
Първата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве на
Коментари Харесай

След спешната операция, президентшата Деси Радева живее втори живот. Дава курбан за здраве

Първата дама Десислава Радева ще даде курбан за здраве на близки и другари в средата на април, споделят хора от обкръжението ѝ. Съпругата на президента Румен Радев за трета поредна година щяла да реализира ритуала, а мотивът за него е тежката интервенция, която претърпя напролет на 2021 година, съобщи Ретро
Тогава тя претърпя един от най-драматичните си моменти – незабавна и комплицирана намеса на мозъка. През февруари същата година тя прекара Ковид-19, а няма и два месеца по-късно бе оперирана от експертите в неврохирургията на столичната болница „ Св. Иван Рилски “. Там тя постъпи със мощно главоболие, което траяло няколко следващи дни, до момента в който склонила да потърси лекарска помощ. В последна сметка се оказа, че Радева е имала 3 аневризми на мозъка, които бяха отстранени по действен път, и всяка секунда е била от решаващо значение за живота ѝ. Единствено бързата и съответна интервенция на експертите тогава я избавя от тежки последици.
Вече трета година по съвет на близки Десислава събирала най-доверените до себе си хора, с цел да ги почерпи за здраве. Сред народа тази традиция е известна като правене на курбан. Първата дама към момента не е говорила обществено за претърпяното тогава, само че е реалност, че интервенцията радикално я промени в прочувствен проект. След интервенцията и възобновяване си от нея брачната половинка на Румен Радев се обърна към духовното. Само година по-късно тя измина пеш поклонническия маршрут „ Камино “ в Испания, който хиляди хора от целия свят извървяват за филтриране и умиротворяване. Тя отсъстваше от страната към месец, с цел да измине дългия 800 км път, а след мистериозното си завръщане не показа нито дума за преживяването.
В края на предходната година президентшата още веднъж имаше неприятности, свързани със здравето. Тя се появи на събитие в Бургас със счупена и гипсирана ръка. След като фотообективите запечатаха травмата, в обществените мрежи потеглиха редица клюки. В последна сметка Радева реши да разсее всички спекулации и показа, че става дума за битов случай в държавната вила „ Калина “ в резиденция „ Бояна “, където с президента живеят към този момент втори мандат. Месец по-късно гипсът беше свален и ръката на Деси се възвърне изцяло.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР