Първата балонена фиеста в България ще се проведе над Белоградчишките

...
Първата балонена фиеста в България ще се проведе над Белоградчишките
Коментари Харесай

Балонена фиеста над Белоградчишките скали показва красотите на Северозапада



Първата балонена фиеста в България ще се организира над Белоградчишките скали от 18 до 22 септември. Очакват се 10-12 екипажа от няколко страни, измежду които Румъния и Полша

„ Гледката е феноменална. Белоградчишките скали заемат близо 100 кв. км. Всеки полет е несравним. Надявам се да създадем приятна атмосфера и да създадем една дребна Кападокия “, сподели в задатък пред Радио София Евтим Стефанов , водач и основател на Центъра за авантюристичен туризъм в Белоградчик.

Освен свободни и панорамни полети с балон, по време на фиестата са планувани и съпътстващи интензивности – разходки с колело или пешком, джип сафари и други.

В един от дните – 22 септември, са планувани полети единствено към и над Видин.

„ Много е вълнуващо да се лети ниско над скалите, само че и при по-височинните полети гледката е живописна “, добави Стефанов.



Снимка: Приключенски център - Белоградчик

Свободният полет с балон по време на фестивала ще трае сред 40 минути и 1 час, през който балонът се ръководи от водач, издигайки се на оптималната височина от 1500 м. Полетите ще се реализират от местността Панаирището по график в границите на 1-2 часа всяка сесия, заради лимитираното пространство на полянката сред скалите. Участниците в полетите ще оказват помощ при подготовката на балона, надуването и повдигането му, както и в събирането на балона и връщане до мястото на политане. При първи полет за някой от участниците, екипажът ще прави и гала по въздушно кръщаване.

С Евтим Стефанов беседва Божидар Янев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР