Първа оставка в третото правителство на Бойко Борисов. Министърът на

...
Първа оставка в третото правителство на Бойко Борисов. Министърът на
Коментари Харесай

Първи министър аут от кабинета „Борисов 3“

Първа оставка в третото държавно управление на Бойко Борисов. Министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров подаде заявление за овакантяване. То бе признато от министър-председателя Бойко Борисов, оповестиха от държавната пресслужба. Това е първият министър в третото държавно управление на Борисов, който се отдръпва от поста си.

Най-вероятната причина за оставката на проф. Николай Петров е следствие на бТВ. Според него той, в качеството си на шеф на ВМА, е сключил контракти за близо 1,2 млн. лева с компанията на мъжа, от който щерка му има дете, съобщи БГНЕС. Това са и двете единствени публични поръчки, извоювани от компанията, която дори не е била записана по БУЛСТАТ.

Генерал-майор член-кор. проф. Николай Петров е експерт по анестезиология. Политическата му кариера стартира като длъжностен министър на опазването на здравето в държавното управление на Марин Райков напролет на 2013 година. След това е назначен за шеф на ВМА-София. От 4 май 2017 година проф. Петров още веднъж е министър на опазването на здравето в държавното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти. Той е създател на 4 и съавтор на 10 книги и 170 изявления в областта на научната и здравна литература. Проф. Петров е основен редактор на списание " Анестезиология и интензивно лекуване " и от 2004 година е републикански съветник по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР