Първа копка на нов център за социално-здравни услуги бе направена

...
Първа копка на нов център за социално-здравни услуги бе направена
Коментари Харесай

Стартираха строителството на ромски център в Столипиново – цената му 2000 лв./кв.м

Първа копка на нов център за социално-здравни услуги бе направена на ул. „ Калина ” в Столипиново от зам.-кмета Георги Титюков.  Новият ромски център ще работи за интеграцията на деца в риск, като ще дава и услуги на останалите поданици на квартала.
Прочетете още
Имотът върху, който ще се прави новият център над 6 дка, само че самата постройка е с към 475 кв.м. Тя ще се строи от компания „ ЕМТ Строй ”, които са били определени за реализатори с оферта от близо 900 000 лв. с Данък добавена стойност. На процедура това значи, че квадратния метър на центъра излиза към 2000 лв..

В плана са планувани две съществени здания, обединени  посредством предверие. В тях има образователен корпус, към който са планувани две зали с потенциал от 15 места, здравни кабинети, офиси, кафене и помощни пространства.

Дворът ще бъде облагороден, като ще се направи и ограда. Предвидени са паркоместа и стойки за колела.

Проектът е през Финансовия механизъм на Европейското  икономическо пространство с грантове от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. По същия план бе построен и „ Младежкия център ” край Гребната база, през който зам.-кметът Георги Титюков караше нерегламентирано джип „ Шкода Кодиак ” за 80 000 лв..

В новия план сътрудници ще бъдат фондация „ Рома ” и норвежката „ Норсенсус Медиафорум ”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР