Партньорите в управляващата коалиция приеха вчера пакет от 11 антикризисни

...
Партньорите в управляващата коалиция приеха вчера пакет от 11 антикризисни
Коментари Харесай

Много пари, но нищо от сърце! Мика Зайкова оцени мерките

Партньорите в ръководещата коалиция одобриха през вчерашния ден пакет от 11 антикризисни ограничения. Премиерът Кирил Петков дефинира този пакет като „ невиждан ”. Остойностяването му е за към 2 милиарда лв., а упованията са да се противодейства против рецесията. Какъв обаче е резултатът за хората?

Финансовият специалист Мика Зайкова дефинира ограниченията на държавното управление като „ доста пари, само че нищо от сърце ”. „ Това не са антиинфлационни ограничения, а в случай че са антикризисни – те няма да покрият инфлацията ”, уточни тя пред Нова телевизия.

„ Мерките, които поддържат приходите, в това число и пенсиите, ще се усетят. Очакваме и някои други промени, които би трябвало да се случат като обществени помощи и помощи за отопление. Те също ще се усетят от хората ”, сподели основният икономист в Института за пазарна стопанска система Лъчезар Богданов.

„ Някои от нещата като нулевото Данък добавена стойност за хляба съгласно мен са пушилка за публиката. Да, ще спести сред 2,20-2,60 лева, в случай че приемем, че цените му на човек паднат. Всеки обаче може да счита дали е по-важно да вземе 100-200-300 лева по-висока заплата, стопанската система да пораства и предприятието да му вдигне заплатата, или страната да му даде с 2 лева по-евтин самун на месец ”, добави той.

Според старши икономиста от „ Отворено общество " Георги Ангелов нещата, които ще стигнат като директна поддръжка до хората, са нарастването на пенсиите и данъчното облекчение за деца.

„ Това в действителност е непосредствено връщане на пари, което е нарастване по отношение на предходната или по-миналата година. Едва ли обаче преди да свърши войната хлябът ще поевтинее без значение от каквито и да е ограничения ”, разяснява Ангелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР