Партията на Владимир Путин Единна Русия ще издигне бивши военни

...
Партията на Владимир Путин Единна Русия ще издигне бивши военни
Коментари Харесай

Партията на Путин ще заложи на участници във войната за регионалния вот през есента - Свят

Партията на Владимир Путин " Единна Русия " ще издигне някогашни военни и доброволци, взели участие във войната с Украйна, за районните избори през 2023 година , заяви " Ведомости " с позоваване на източници, близки до президентската администрация. Доброволците, които са работили в окупираните територии на Донбас, също могат да се кандидатират на вота.

Един от източниците показва като мотив, че за партията би било преференциално в екипа ѝ да има ветерани от войната, " защото в обществото има такава нужда ".

" Тези хора се демонстрираха като патриоти, тъй че в случай че някой от тях желае да направи политическа кариера, има всички благоприятни условия ", споделя различен източник.

Партийците на " Единна Русия ", отишли да се борят като доброволци в Украйна, ще могат да вземат участие в предизборната акция като " ветерани ".

" Не е инцидентно, че някои от депутатите отидоха в новите територии като доброволци ", изяснява един от информаторите и прецизира, че по този начин " ветераните " ще наблегнат на " военния съставен елемент " в акцията.

Секретарят на Генералния съвет на " Единна Русия " Андрей Турчак изяснява, че представители на партията му, в това число депутати от Държавната дума, са образували отряда " Каскада ", част от доброволческите отряди на БАРС. Според него " Каскадата " извършва " разследващи задания " и се командва от депутата от Държавната дума Дмитрий Саблин.

Представители на три други партии - КПРФ, ЛДПР и " Справедлива Русия ", също имат желание да наблегнат на участниците във войната в предизборната акция. Според тях на фронта са били неколкостотин членове на КПРФ и ЛДПР, както и 56 членове на " Справедлива Русия ".

Регионалните избори през 2023 година ще се проведат на 10 септември. Предвижда се да бъдат определени 25 губернатори и депутати в 20 районни асамблеи. Избират се районни парламенти, изключително в анексираните територии.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР