Партията на Слави Трифонов Ива такъв народ (ИТН), която на

...
Партията на Слави Трифонов Ива такъв народ (ИТН), която на
Коментари Харесай

ИТН залага още капани пред приемането на еврото

Партията на Слави Трифонов " Ива подобен народ " (ИТН), която на доктрина поддържа приемането на еврото от 1 януари 2024 година, предприе следващите начинания за разколебаване на преобладаващия политически консенсус по тематиката. Във вторник се планува провеждането на необятна полемика по тематиката в Народното събрание по концепция на ръководителя на бюджетната комисия и неуспешен претендент за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Освен това партията е внесла и проекторешение, съгласно което признатият от държавното управление предходната седмица у нас може да се ползва единствено след разбор на резултатите от въвеждането на единната валута.

Приемането на България в еврозоната изисква политическо решение както от страна на българските управляващи, по този начин и от страна на страните членки на паричния съюз, Европейската комисия и Европейската централна банка. Каквото и да демонстрират експертните разбори, крайната дума е на политиците, които постоянно употребяват сходни тематики за, които вместо да осведомят обществото, сеят разделяне и операции.

" Националният проект за въвеждане на еврото в Република България да се ползва от деня на приемането от Народното събрание (НС) на разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута у нас ", планува проекторешението, импортирано в понеделник в деловодството на Народното събрание. Под предлагането са се подписали ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански, заместник-председателят на Народно събрание Ива Митева и ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

Проекторешението планува още анализът на резултатите от въвеждане на еврото в България да се изготви от Министерството на финансите и Българската национална банка и да съдържа: главните политики в еврозоната; икономическата и финансовата политика на България; положението на българската икономика; предстоящите промени, изгодите, разноските, рисковете и провокациите от присъединението към еврозоната; както и резултатите от въвеждането на еврото в други страни.

Настоящото проекторешение е обвързвано с използването на признатия от Министерския съвет на 27 май т.г. Национален проект за въвеждане на еврото и е продължение на откритата в 47-ото Народно събрание процедура значими държавни решения да се ползват след задълбочено разискване и решение от Народното събрание, означават вносителите. Като различен мотив те показват нуждата от авансово правене на стратегически разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута у нас. Към днешна дата в Народното събрание още не е показан подобен разбор, означават от " ИТН ". В същото време преди дни вицепремиерът Асен Василев уточни, че анализът към този момент се написа от МФ и Българска народна банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР