Партията на Слави Трифонов Има такъв народ настигна ГЕРБ. Това

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ настигна ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Горещи данни: Партията на Слави настигна ГЕРБ

Партията на Слави Трифонов „ ИТН ” настигна ГЕРБ. Това сочи горещо изследване на " Маркет линкс ", осъществено и взаимно финансирано с бТВ.



Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ би получила към 21,1% от гласовете, а " ИТН " към 20,3%, сочи изследването. То е извършено измежду 1053 лица над 18 година в страната в интервала 16 – 23 април 2021 година по методите на директно изявление и онлайн анкета.

Българска социалистическа партия остава трета с 16,5, на 100, следвана от " Демократична България " с 11,9%, Движение за права и свободи с 9,4% и " Изправи се! Мутри вън! " с 5,9 на 100.

Тенденциите от извършените на 4 април парламентарни избори се запазят, само че с по-висока поддръжка за партията на Слави Трифонов.

„ На изборите имаше изненада, това е така наречен протестен избор и сега виждаме доразвитие на тази наклонност. ГЕРБ остава първа политическа мощ, само че с доста дребна разлика от втората “, разяснява социологът Добромир Живков от " Маркет линкс " пред бТВ.

Наблюдава се и висока изборна готовност.

60% от интервюираните са декларирали, че ще гласоподават или го заявяват като несъмнено свое деяние, само че " въпреки всичко има два месеца и половина до изборите и това ще се отрази ", посочи Живков. Процентът е по-висок от гласувалите на 4 април.

" Има доста висока степен на политизация на българското общество ", счита социологът. Той уточни, че тези, които при предходните анкети са декларирали, че " по-скоро ще гласоподават ", към този момент се местят в групата на гласуващите сигурно.

В момента доверието в новия парламент е два пъти по-високо от това към остарелия.

 „ Наблюдаваме политически оптимизъм, хората са дали своя глас и имат чувство, че са показани. Политиката стартира да се случва в Народното събрание, а не на улицата или в Министерския съвет “, разяснява Живков, само че отбелязва, че данните са преди депутатите да неодобряват своето съвещание в сряда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР