Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е най-предпочитана на

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ е най-предпочитана на
Коментари Харесай

Има такъв народ фаворит на младите

Партията на Слави Трифонов " ИТН " е най-предпочитана на парламентарните избори от най-младите гласоподаватели, сочат данните от exit poll на Gallup International към 19 часа.

Цели 30% от най-младите гласоподаватели са дали своя избор за " ИТН ", а 15% от тях са дали своят вот за ГЕРБ. Следват Демократична България с 10% от вота на най-младите и Движение за права и свободи с 8%.

Във възрастовата граница 31-60 години преди всичко е ГЕРБ с 24% от вота, следват " ИТН " с 16%, Българска социалистическа партия с 13% и Демократична България с 9%.

При най-възрастните гласоподаватели – тези над 60 години, първа политическа мощ е Българска социалистическа партия с 33% от вота на хората, следват ГЕРБ с 23%, Движение за права и свободи 11% и " ИТН " със 7% от вота.
При хората с високо обучение – висше или полувисше, първа политическа мощ е ГЕРБ с 22% от вота, следва „ ИТН “ с 18%, Демократична България със 17% и Българска социалистическа партия с 14%.

При гласоподавателите със приблизително обучение първа политическа мощ е ГЕРБ с 23%, следвани от Българска социалистическа партия с 18% и „ ИТН “ с 16%. При хората с най-ниско обучение първа политическа мощ е Движение за права и свободи с 35% от вота, следват Българска социалистическа партия с 22% и ГЕРБ с 20%.

В София първа политическа мощ е Демократична България с близо 30% от вота на столичани. Следват ГЕРБ с 19% от вота и ИТН с 13%, Българска социалистическа партия събира 12 на 100.

В регионалните центрове най-предпочитаната партия е ГЕРБ с 22% от вота, следват „ ИТН “ с 19% и Българска социалистическа партия с 15%. За Демократична България са дали своят вот към 10% от живеещите в регионалните градове.

В дребните градове преди всичко е ГЕРБ с извънредно дребна преднина пред Българска социалистическа партия и " ИТН " – надлежно 23%, 20% и 18%. В селата най-предпочитаните партии са ГЕРБ и Движение за права и свободи, които събират по 25% от вота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР