Партията на комунистите на Русия поиска от службата за сигурност

...
Партията на комунистите на Русия поиска от службата за сигурност
Коментари Харесай

Руските комунисти искат разследване за намеса на Запада в смъртта на Сталин

Партията на комунистите на Русия изиска от службата за сигурност на ФСБ и висшите прокурори да проверяват вероятната интервенция на западните разследващи служби в гибелта на руския водач Йосиф Сталин през 1953 г . Това съобщи организация Ройтерс.

Много свидетелства от съвременници на Сталин приказват за допустимо отравяне на водача на руските републики от сътрудници на западното въздействие, означи ръководителят на партията Сергей Малинкович.

На 5 март 2024 година се навършват 71 години от гибелта на Сталин, който беше водач на Съюз на съветските социалистически републики от 1924 година до деня на гибелта си. Според държавното управление повода за гибелта му е хеморагичен инсулт. Той управлява бързата индустриализация на Русия, само че също по този начин е виновен и за гибелта на милиони в чистки и трудовите лагери ГУЛАГ.

Партията на комунистите на Русия (КПКР) е записана през 2012 година Основният й противник в левия политически набор на Русия е Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ), която се счита за правоприемник на Комунистическата партия на Съветския съюз.

Руският президент Владимир Путин, който се показва за правоприемник на царете от предишното, предложи премерена оценка на Сталин, като похвали военното му управление, като в същото време осъди вътрешната му политика като " тоталитарна ".
 70 година призракът на Сталин броди из Путинова Русия
70 година призракът на Сталин броди из Путинова Русия

Поне не можем да кажем, че руснаците не са били предизвестени. Поискаха Сталин? Ще им бъде сервиран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР