Партията на европейските социалисти организира в Русе конференция, на която

...
Партията на европейските социалисти организира в Русе конференция, на която
Коментари Харесай

Евродепутати от България и Румъния обсъждат в Русе възстановяването на регионите

Партията на европейските социалисти провежда в Русе конференция, на която ще бъдат разисквани настоящи тематики за опциите и провокациите пред икономическото възобновяване на граничните райони, в подтекста на проектите за възобновяване и резистентност на България и Румъния. Събитието ще се организира на 31 октомври, неделя, в Канев център в Русе, с начален час 13:30.

Специални посетители на конференцията ще бъдат Сергей Станишев, водач на ПЕС и български евродепутат, Петър Витанов, евродепутат, както и делегация от депутати, общински съветници и деятели от Румъния, измежду които са Виктор Негреску, член на Европейския парламент и Щефан Мушою, народен представител и ръководител на Комисията по европейски въпроси.

Ще вземат участие претендентите за депутати от листата на „ Българска социалистическа партия за България " в Русе Крум Зарков и Пламен Рашев. Акцент ще бъде подложен върху опциите за реализация на прогресивните политики, които левите отстояват в Европа, и ролята на локалните управляващи и общности за развиване на трансграничното съдействие. На събитието ще бъдат показани вероятни общи планове и начинания за усилване на интеграцията и съдействието сред граничните райони.

Ще бъде разисквано и развиването на основни инфраструктурни планове в поддръжка на връзките сред тези райони. Събитието ще бъде предавано онлайн във Фейсбук. Достъп на място ще има единствено против показване на европейски дигитален Covid документ. По време на събитието е обезпечен симултанен превод от и на български и румънски език. След края на конференцията участниците ще създадат обиколка на Русе, като ще прегледат планове, осъществени с поддръжката на стратегии за трансгранично съдействие. Те ще посетят офиса на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Предизборната шатра на Българска социалистическа партия в центъра на Русе.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР