Партията на бившия служебен министър-председател ще бъде учредена до началото

...
Партията на бившия служебен министър-председател ще бъде учредена до началото
Коментари Харесай

Официално: Партията на Стефан Янев ще бъде учредена до началото на май

Партията на някогашния длъжностен министър-председател ще бъде учредена до началото на май. Това стана ясно от пост във Facebook на досегашната заместничка на Янев в министерство на защитата.

„ Партията ще бъде учредена, когато рекрутираме задоволителен брой хора, споделящи сходни политически хрумвания и възгледи, т.е. когато е налице нужния за една сходна групировка човешки капитал. Надяваме се това да се случи до началото на месец май.

Партията ще бъде позиционирана в национално-консервативния набор. Акцентът ще бъде подложен върху обичайните ни полезности, значимостта на фамилията, върху нуждата от отстояване на държавността, запазване на националната ни еднаквост, на нашия културно-цивилизационен код. Родолюбието, грижата и отговорността към бъдещето на нацията, отстояването на националните ползи, съхраняването и утвърждаванто на българската държавност ще бъдат основа и цел на всяко политическо решение и действие”, показва Ралица Симеонова.

По думите и външната политика следва да подсигурява почтено място на Република България като пълноправен индивид в системата на интернационалните връзки, в това число в съюзите и организациите, в които страната взе участие.

„ Ние не слагаме под въпрос участието на България в тези съюзи, само че считаме, че страната ни би трябвало да води смислена и уравновесена външна политика и по-ефективно да употребява участието си в тези съюзи, както и в други мултилатерални форми на съдействие, тъй че да пази по-адекватно националните си ползи, т.е. да има положителен резултат в посока възстановяване на социално-икономическата среда и повишение на благосъстоянието на българската нация.

Същевременно сме уверени, че имаме осезаема потребност да ревитализираме нашата стопанска система чрез стимулиране на частната самодейност и основаване на благоприятни условия за нейната пълноценна реализация. Това може да се случи само посредством ефикасна институционална рамка – работещи и предвидими правила, както и посредством ефикасен правоприлагащ уред, който да подсигурява първата детерминанта. Не на последно място, ще работим за основаване на социално-икономическа среда, гарантираща заслужен труд и почтени приходи.

Като главен проблем и предизвикателство преглеждаме демографската рецесия, която се явява непосредствена опасност за националната ни сигурност и във връзка с която би трябвало да се вземат незабавни ограничения на база на реализиран народен консенсус”, добавя тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР