Партията на бившия премиер Бойко Борисов свиква най-висшия си партиен

...
Партията на бившия премиер Бойко Борисов свиква най-висшия си партиен
Коментари Харесай

ГЕРБ свиква Национално събрание, за да преизбере Борисов за лидер

Партията на някогашния министър председател Бойко Борисов привиква най-висшия си партиен орган, с цел да си избере ръководител и управление. Предвижда се това да стане на 13 март, а за лидерския пост да бъде преизбра Борисов.

Мандатът му отпред на партията изтече през ноември 2021 година. Само преди няколко месеца Националното заседание на партията се събра, с цел да избере нови зам.-председатели на партията. Тогава заместници станаха Томислав Дончев и Даниел Митов. Те замениха кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов, които бяха освободени от постовете си, само че остават в управлението на партията.

Това стана преди да изтече мандатът на Фандъкова и Николов. Те бяха определени за заместници през ноември 2017 година, когато и Борисов бе избран отново за ръководител. Въпреки това през май 2021 година Националното заседание бе свикано, с цел да избере единствено заместници, само че не и водач, въпреки и неговият мандат да изтичаше. Затова в този момент е планувано ново заседание за 13 март.

Отчетно-изборното заседание на ГЕРБ, което е планувано през март, е постоянно, сподели за Българска телеграфна агенция Тома Биков. Решението за свикването на Националното заседание е взето във вторник.

Сега се чака да бъде определено и цялото управление на партията. Става дума за заместниците, само че и за Изпълнителната комисия на партията. Очаква се Дончев и Митов да бъдат избрани отново.

В момента в Изпълнителната комисия, с изключение на Борисов, Митов и Дончев, влизат някогашните му заместници Фандъкова и Николов, както и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, някогашният началник на Народното събрание Цвета Караянчева, някогашният ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Иван Тотев, Тодор Тодоров, Илтер Бейзатов и Тодор Кръстев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР