Партия МИР взе решение да прекрати разговорите и преговорите за

...
Партия МИР взе решение да прекрати разговорите и преговорите за
Коментари Харесай

Партия МИР прекрати преговорите за участие в местна лява коалиция в София

Партия МИР взе решение да приключи диалозите и договарянията за сформиране на локална коалиция в София за идните на 29-ти октомври локални избори. Това заяви ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Причината за това е, че е бил нарушен правилото на равнопоставеност сред евентуалните съдружни сътрудници, както и заради обстоятелството, че преди да е подписано съдружно съглашение и да са конкретизирани всички детайлности и правила към съставянето на локална коалиция в София, се привиква и провежда от два от субектите в евентуалната коалиция конференция. Това съгласно партия МИР демонстрира метод на налагане на част от субектите в обединението над останалите без да са съгласувани авансово и планувани общи взаимни дейности.

Партия МИР изрично не утвърждава сходен метод, който още преди да е формирана обединението унищожава доверието сред сътрудниците в нея. Подобен метод не би бил сполучлив за реализиране на крайния мечтан резултат, за който в действителност би трябвало да се образува локалната коалиция, се споделя още в писмото на партия МИР, изпратено до ръководителят на Градската организация на Българска социалистическа партия в София Иван Таков.
-->
Партия МИР е работила и ще продължи да работи за обединяване на партии и организации в лявото пространство, само че ще го вършим какво постоянно до в този момент – с ясни правила и равнопоставеност сред сътрудниците. Силовото налагане на избрана организация или персона не може да бъде партньорско отношение и предпочитание да има устойчиви взаимоотношения сред сътрудниците, се споделя още в писмото на ръководителят на партия МИР Симеон Славчев. Той акцентира, че МИР е била и ще продължи да бъде кардинална и поредна и ще продължи да работи за същинско, а не за подправено обединяване в лявото пространство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР