Партия МИР предлага да се изгради мрежа от партии ляво-център,

...
Партия МИР предлага да се изгради мрежа от партии ляво-център,
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Обединение може да има само около принципи, ценности, политики и идеи

Партия МИР предлага да се построи мрежа от партии ляво-център, цивилен и неправителствени организации, кметове, интелектуалци, общественици и да се направи обединяване към правила, полезности, политики, цели и хрумвания, а не към персони. Това съобщи в предаването „ Събития и персони “ с Давид Калпачки по БНР Благоевград ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той сподели още, че съгласно него мрежовия принцип е най-хубавия и ефикасния, тъй като всички партии и субекти в мрежата са равнопоставени.
-->
„ За да има каквото и да е обединяване, то би трябвало да бъдат изпълнени няколко значими кардинални условия. Първото условия е да се даде ясна оценка на прехода в България, което значи промяната на в този момент настоящия модел в България, прочут като „ План на Ран–Ът “ с потвърдения и действащ  немски модел за социално-пазарно стопанство с регулиращата макро-икономическа роля на страната. Този модел направи знамение, вдигайки стопански, обществено и индустриално Германия на крайници след нейния провал по време и след Втората международна война. На процедура партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане икономическа основа в България, тъй като единствено по този начин ще успеем да създадем българската стопанска система работеща и ефикасна. А без ефикасна стопанска система не може да се организира нито една политика – нито обществена, нито качествено и налично обучение и опазване на здравето за всички български жители. Това е точка първа точка към която предлагаме да се направи това обединяване “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че партия МИР предлага всички взели участие в подготовката, приемането и реализацията на „ Плана Ран-Ът “ в България да бъдат подведени под наказателна отговорност, тъй като този проект е довел България до национална и демографска злополука, както и до фрапантно обедняване на българския народ.

„ Предлагаме също по този начин да се приготви, разиска и да се одобри нов Обществен контракт, който да залегне в основата на план за нова Конституция на България. Настояваме неотложно да се приготвят промени в Конституцията на България от 1991 година в частта ѝ за правата на жителите, като се промени радикално заложеният в нея проамериканския метод и се вкарат още веднъж обезпечени от страната, а освен декларирани, права на гратис обучение и здравно обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на действителен средноевропейски стандарт на живот и интервали на отмора и отдих за всички жители “, зави още Симеон Славчев.

Според водачът на партия МИР моралът и етиката би трябвало да са в основата на всяка една обществено-политическа активност и това е наложително изискване за обединяването в мрежа на ляво-центристки партии и организации.

„ Да се изготвят и да се одобряват единни публични етични правила, тъй като етиката е тази, която контролира публичните и междуличностни връзки и дефинира морала на обособения жител да стане общовалиден и да се базира на обичайните ни български полезности. Тези общоприети етични правила би трябвало да са в основата на правната система на страната и на новия Обществен контракт, който да се одобри с Национален референдум и да е наложителен за осъществяване от политическата класа “, сподели още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Според него може да се направи обединяване единствено с нови и неизхабени политически лица и такива, които не са взели участие в ръководството на страната през последните 33 години.

„ Друг значим въпрос е каква външна политика би трябвало да води България, с цел да отбрани националния си интерес. Според нас от партия МИР националният интерес на България изисква страната ни да води уравновесена външна политика, както и Черноморският район и България да бъдат зона на мира. Това значи нормализирането на връзките с Руската федерация, както и положителни партньорски връзки със страните, с които сме в договорни връзки, добросъседски и уважителни връзки с всички европейски страни и велики сили “, акцентира водачът на партия МИР Симеон Славчев. Той е уверен, че в случай че се осъществят всички тези оферти и се направи кардинално обединяване към тях, то доста скоро това обединяване ще има действителен късмет да завоюва доверието на българите и да се трансформира в главен фактор в обществено-политическия живот на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР