Партия ГЕРБ не търси заличаването на БХК от регистрите на

...
Партия ГЕРБ не търси заличаването на БХК от регистрите на
Коментари Харесай

Борисов декларира: Не сме искали закриване на БХК

Партия ГЕРБ не търси заличаването на БХК от регистрите на неправителствените организации (НПО), партията даже не е обмисляла сходно предложение. Това заявява по телефона за телевизия " Европа " министър председателят Бойко Борисов, който се разграничи от позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

Партията на Красимир Каракачанов изиска от основния прокурор Сотир Цацаров да приключи активността на организацията, ръководена от Красимир Кънев. НПО-то е упрекнато, че се намесва в правосъдната система, откакто негово мнение за Джок Полфрийман е взето поради от САС като доказателство, че килърът на Андрей Монов се е поправил и би трябвало да си тръгне от пандиза предварително.

Борисов направи ангажимента, че в никакъв случай не разяснява други партии и техните решения, а също така в съдружното им съглашение има текстове, които се съблюдават. " Така че, каквото са решили Вътрешна македонска революционна организация, си е право на тази партия ", сподели Борисов в отговор на Георги Коритаров, който посочи, че активността на БХК е правозащитна, тъй като провежда значими семинари.

" Аз постоянно съм бил за свободата на словото и за свободата на изложение на разнообразни позиции. С БХК сме работили добре в случаите, когато се е налагало. Не виждам никаква логичност мен да ме питате дали съм за това. Неправителственият бранш е извънредно значим като коректив. Нямаме такива оферти ", съобщи Бойко Борисов.

" Човешките права, свободата на словото, мисля, че са били знак, който партия ГЕРБ постоянно е изповядвала. И по тази причина ние не сме даже и обмисляли сходен вид ", повтори Борисов, до момента в който в студиото на Коритаров гостуваше шефът на БХК Красимир Кънев.

Преди включването на премиера по телефона Кънев разгласи, че БХК сега бил обект на офанзива и не може да се отбрани самичък, само че от през вчерашния ден имало подети петиции в негова поддръжка след настояването да бъде неразрешен.

Според него става въпрос за предизборна акция на Вътрешна македонска революционна организация. " Ние не се усещаме сами в тази обстановка, само че имаме потребност от поддръжка от институциите. Да не приказваме към този момент за интернационалните ни сътрудници. Така че, ние няма да си останем сами ", сподели Кънев. Шефът на БХК чака още " една акция на взаимност " от тези, които разчитат на тях. Единствено се тормозил, че магистратите, които води по семинари, към този момент щели да се изплашен и да не идват на тях.

Според Вътрешна македонска революционна организация пък ръководеният от него комитет по директен и индиректен метод оказва напън върху българските магистрати и прави противоконституционна, незаконна, неморална и намерено антибългарска активност. Сигналът в прокуратурата беше импортиран през вчерашния ден от евродепутата на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и от депутата Александър Сиди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР