Партия Да, България, част от обединението Демократична България призовава държавната

...
Партия Да, България, част от обединението Демократична България призовава държавната
Коментари Харесай

"Да, България" иска намеса на прокуратурата заради думи на Бойко Борисов за машинния вот

Партия " Да, България ", част от обединяването " Демократична България " приканва държавната организация национална сигурност и прокуратурата да се заемат с инспекция на изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано в петък (29 октомври), че софтуерът на машинното гласоподаване на предходните избори " се управлява от четири души от " Да, България ".

Според " Да, България " ДАНС и държавното обвиняване би трябвало да изискат от някогашния министър-председател имената на визираните от него хора, " с цел да бъде предотвратено голямо изборно закононарушение ". " Ако няма такива " контрольори ", призоваваме господин Борисов обществено да отдръпна думите си и да изиска опрощение от жителите на България, че за следващ път ги е излъгал ", написа още в известие на " Да, България " до медиите.

Партията се аргументира, че с изявлението си Борисов освен визира името ѝ, само че и слага под въпрос националната сигурност, тъй като " в случай че някой може да управлява резултата от изборите, то той управлява и властта в страната ".

По-рано в петък на брифинга Томислав Дончев (ГЕРБ) загатна, че едно от имената е " Шарков " (без да посочва първото име) и разгласи, че е имал контракт за конфигурирането на софтуера на машините. Дончев твърди, че с ИТ експерти партията на Бойко Борисов е направила разбор на " слабите места " на изборния развой. " Аз не настоявам, че всяко едва място в този логаритъм обезателно е корист. Има обаче един внимателен миг и това е конфигурирането на софтуера на самите машини. Вярвам, че анализът на целия логаритъм и слабите места в него е от социална нужда да бъде научено от всички жители и ще се случи малко по-нататък ", закани се Томислав Дончев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР