Парламентът възложи на правителството да ускори процеса по приемането на

...
Парламентът възложи на правителството да ускори процеса по приемането на
Коментари Харесай

Плащаме в лева, но ни връщат в евро: Ето как ще минен към единната европейска валута


Парламентът разпореди на държавното управление да форсира процеса по приемането на еврото. Целевата дата остава 1 януари 2024 година.

В решението си депутатите са безапелационни, че промяната на левовевете в еврото би трябвало да стане при настоящия закрепен валутен курс – 1,95583 лв. за 1 евро.

Пет месеца преди да приемем еврото и 1 година по-късно цените по рафтовете в магазините и на касовите бележки ще са наложително в евро и в левове, Атанас Пеканов.

Е дин месец откакто публично въведем еврото, ще можем към момента да плащаме в левове, само че в този случай ще ни връщат рестото в евро.

Шест месеца след влизането ни в Еврозоната обмяната на левове в евро ще става изцяло гратис във всички клонове на банки и даже в пощенските станции.

Снимка: iStock


Междувременно страната ще се бори със спекулантите в магазините. Черен лист за всички търговски обекти, които злоупотребяват с курса на еврото - такива хрумвания обмисля страната за справяне с магазините, в които цените съзнателно се завишават в първите дни след стъпването ни в Еврозоната.

Предстои Българската национална банка да разгласи конкурс , в който да могат да вземат участие всички жители, с цел да се потърси решение какви знаци да се изобразят на българските евромонети. Възможно е това да са както със стотинките и лв. - Мадарския конник, Св. Иван Рилски и Паисий Хилендарски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР