Парламентът ще изслуша служебния министър-председател Стефан Янев, министрите на вътрешните

...
Парламентът ще изслуша служебния министър-председател Стефан Янев, министрите на вътрешните
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат служебния премиер за мигрантския натиск


Парламентът ще изслуша служебния министър-председател Стефан Янев, министрите на вътрешните работи, на защитата и на външните работи Бойко Рашков, Георги Панайотов и Светлан Стоев за готовността за посрещане на нова мигрантска вълна.

Изслушването е планувано за през днешния ден по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС като точка трета. Това взеха решение депутатите, които одобриха работната стратегия за седмицата, съобщи Българска телеграфна агенция. От " Българска социалистическа партия за България " също предложиха да има чуване на премиера за мигрантския напън, което да се състои в петък. Искането също получи поддръжка в пленарна зала.

Днес е първата сряда от месеца и според правилника на Народното събрание парламентарните групи имат право да оферират точки, които наложително се включват в дневния ред. По предложение на " Българска социалистическа партия за България " Народното събрание разисква проекторешение за понижаване на периодите за актуализация на бюджета.

От ПГ на " Демократична България " са предложили депутатите да прегледат на първо четене три законопроекта за промени в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане.

Не беше позволено предлагането на ГЕРБ-СДС депутатите да прегледат промени в Изборния кодекс, защото не е направено по надлежния ред. Председателят на групата Десислава Атанасова изиска от трибуната тяхното предложение въпреки всичко да бъде включено в програмата и прикани да се даде опция на гласоподавателите за гласоподаване с хартиена бюлетина и за преброяване на разписките от машините след привършване на изборния ден.

В четвъртък от 12.00 часа е очакван блиц надзор на министър-председателя Стефан Янев и вицепремиерите, а в петък - постоянен парламентарен надзор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР