Парламентът ще избере нов генерален директор на Българската телеграфна агенция

...
Парламентът ще избере нов генерален директор на Българската телеграфна агенция
Коментари Харесай

Парламентът ще избере нов директор на БТА до 21 октомври

Парламентът ще избере нов общоприет шеф на Българската телеграфна организация (БТА) до 21 октомври. Това се схваща от процедурните правила, които депутатите утвърдиха през днешния ден.

Мандатът на настоящия шеф Максим Минчев изтича на 21 декември т.г. Минчев е общоприет шеф на Българска телеграфна агенция от 2003 година, само че това е първият му мандат по признатия през 2011 година закон за Българска телеграфна агенция. През 2012 година той бе единствен претендент за поста, препоръчан от ГЕРБ. Според закона за Българска телеграфна агенция един човек има право да заема поста два мандата от по 5 години.

Предложенията за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция могат да се вършат в идващите 7 дни от парламентарни групи и от депутати. Кандидатите би трябвало да са български жители, да имат просветителна степен " магистър " и стаж в региона на всеобщата информация. Те ще бъдат проверявани за принадлежност към някогашната Държавна сигурност.

Кандидатите ще бъдат изслушани в комисията по просвета и медии. Те ще имат 15 минути, с цел да показват вижданията си за развиване на Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР