Парламентът ще гласува окончателните промени в бюджета на Здравната каса,

...
Парламентът ще гласува окончателните промени в бюджета на Здравната каса,
Коментари Харесай

Парламентът продължава с гласуване на окончателните промени в бюджета на Здравната каса



Парламентът ще гласоподава окончателните промени в бюджета на Здравната каса, откакто 13-часовото вчерашно съвещание на депутатите сътвори още веднъж нормативна колизия.

Очаква се депутатите да продължат работата си и по актуализацията на държавния бюджет. Текстовете и при двата законопроекта би трябвало да бъдат прегледани на второ четене първо в отрасловата комисия, а следобеда и в пленарната зала, осведоми репортерът Марта Младенова:

Държавният бюджет е и последният от трите основни финансови закона, за чиято актуализация упорства служебното държавно управление. Между първо и второ четене другите парламентарни сили са създали голям брой оферти, най-много свързани с спомагателни ограничения за поддръжка на бизнеса, повече пари за Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата поради мигрантския напън.

В първичното предложение на служебния кабинет приходната част се усилва с към два милиарда лв., а разходната - с милиард и 800 милиона лв., като дефицитът се свива леко - вместо 3,9 на 100, каквато е в актуалната рамка, става 3,6 на 100 от Брутният вътрешен продукт.

Опитът от работата по бюджетите на държавното публично обезпечаване и на Здравната каса обаче сочи, че числата се трансформират по отношение на признатите оферти на депутатите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР