Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат, предаде Фокус“.

...
Парламентът прие оставката на Ивайло Московски като депутат, предаде Фокус“.
Коментари Харесай

Край! Ивайло Московски вече официално не е депутат

Парламентът одобри оставката на Ивайло Московски като народен представител, съобщи „ Фокус “. „ За “ гласоподаваха 146 народни представители, трима се въздържаха.

Ивайло Московски е подал оставката си на 30 октомври, като не е показал претекстове. Той се върна в Народното събрание откакто освободи поста министър на превоза поради тежката злополука край Своге.

Оставките си като министри подадоха и Николай Нанков и Валентин Радев. Нанков стана зам.-регионален министър, а Радев - депутат. 

Очаква се Ивайло Московски да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване. Кандидатурата му за поста беше показана от финансовия министър Владислав Горанов при започване на октомври.

Кой е Ивайло Московски?
Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен, България. Завършва УНСС със компетентност „ обществени финанси “, а по-късно и „ финансов мениджмънт “ в Стопанската академия в Свищов. Между 1995 и 1996 година е контрольор промишлен риск и промишлено обезпечаване в „ София Инс “.

През 1999 година става ръководител на борда на шефовете и член на управителния съвет на Текстилен комбинат „ Монтана “ АД, където работи до 2002 година През този интервал е и търговски шеф на „ Сата “ ООД и член на надзорния съвет на „ Аналитик “ АД. От 2002 година до 2003 година е търговски шеф на „ Балтекс комерс “ ЕООД – комерсиално посланичество за индустриално съоръжение на компании от Австрия и Германия. В интервала 2003 до юли 2009 година е шеф на „ БГ НИТ “ ЕООД – публично посланичество на компания STOLL – Германия за България.

От юли 2009 до май 2011 година заема поста заместник–министър на превоза, осведомителните технологии и известията и началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Транспорт “ в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

От май 2011 до март 2013 година е министър и началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Транспорт “ в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. В интервала май 2013 до август 2014 година е депутат в 42-то Народно заседание и член на Комисията по превоза, осведомителни технологии и известията и на Комисията по енергетиката.

През ноември 2014 година за повторно е назначен на поста министър и началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Транспорт “ в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Владее британски, немски и съветски език.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР