Парламентът прие на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до

...
Парламентът прие на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до
Коментари Харесай

На първо четене: Докога удължиха Бюджет 2021

Парламентът одобри на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до 31 март. Предложението поддържаха 122 депутати, срещу бяха 10, а 74 се въздържаха.

Повод за остра замяна на реплики в пленарна зала станаха добавките за персонален помощник, които са 1,2 от минималната работна заплата.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански увери, че с корекция сред първо и второ четене на закона добавката ще се усили и ще се изплаща от 1 януари тази година.

ГЕРБ оповестиха, че парите за хората с увреждания са достигнали от 245 млн. лв. през 2009 година до близо милиард през 2021-ва.

„ В един миг се оказва, че ГЕРБ, които сложиха този проблем и много тежка обстановка

„ Всички ние сме изпълнени с очакване тази смяна въпреки всичко да стартира и да стартира не от въвеждане на зеления документ в Народно събрание, а от грижа за хората “, сподели от своя страна Елена Гунчева от „ Възраждане “.

„ Всички промени, които желаех хората с увреждания са на стойност съвсем 36 милиарда лева Аз ви поисквам да ги намерите “, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

От парламентарната естрада „ Демократична България “ изиска правоохранителните органи да вземат под внимание заканите против проверяващия публицист Атанас Чобанов.

От Движение за права и свободи припомниха, че са обърнали внимание на случая още в понеделник.

По-късно от Движение за права и свободи обявиха и че готвят промени в Конституцията и антикорупционното законодателство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР