Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум, предаде БТА.

...
Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум, предаде БТА.
Коментари Харесай

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум

Парламентът приключи съвещанието си заради липса на кворум, съобщи Българска телеграфна агенция. Депутатите не съумяха да приключат с полемиката и да гласоподават на първо четене петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Народни представители възразиха, че по едно и също време с пленарното съвещание не престават и съвещания на комисии, една от които е тази по електронно ръководство. Заседанията на комисиите започнаха по време на почивката, дадена в границите на пленарното съвещание.

" Няма по какъв начин по време на пленарно съвещание да заседават комисии ", разяснява Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) след почивката и моли председателстващият съвещанието да откри решение. " По устав в този момент ще разглася инспекция на кворума и, в случай че на някои сътрудници комисиите са им по-важни от този закон, има елементарно решение - на следващия ден ще продължим със закона ", разгласи заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС).

Проверката на кворума сподели, че в залата има 76 народни представители, при нужни 121. " Няма кворум ", разгласи Цонев и закри съвещанието.

Според признатото по-рано през днешния ден решение депутатите трябваше да продължат работа през днешния ден до приемането на още седем точки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР