Парламентът остави действащия текст от Изборния кодекс, който не позволява

...
Парламентът остави действащия текст от Изборния кодекс, който не позволява
Коментари Харесай

Остават ограниченията за изборни секции в чужбина

Парламентът остави настоящия текст от Изборния кодекс, който не разрешава формиране на изборни секции отвън територията на дипломатическите и консулските представителства.
Предложението за анулацията на този текст беше отхвърлено от пленарната зала. Това обаче не се случи от първия път. Първоначално депутатите одобриха текста с 99 гласа " за ", без " срещу " и с 39 " въздържали се ". Впоследствие от ГЕРБ-СДС желаеха прегласуване и текстът бе отритнат със 101 гласа " за ", 64 " срещу " и с 44 " въздържали се ".
 Пак спор за гласуването в Турция – Вътрешна македонска революционна организация с юридически хрумвания по какъв начин да стане, само че дали числата са правилни? Пак спор за гласуването в Турция – Вътрешна македонска революционна организация с юридически хрумвания по какъв начин да стане, само че дали числата са правилни?
Проблемът със секциите в чужбина е единствено в Турция – заявявали сме неведнъж. Проблемът е, че " ИТН " и " Демократична...
Вие орязахте правата на българите в чужбина да гласоподават, това е позор, съобщи Мая Манолова.
Къде в Западна Европа българите не съумяха да гласоподават, географските понятия, също като политическите не ви се отдават, опонира й Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.
Бъркате ме с членове на вашата парламентарна група, господин Георгиев, няма да си загатвам, единствено ще ги погледна, отвърна Манолова и сподели, че във Англия е имало искане за 87 секции, а са били разкрити 30 и мнозина нашенци не са съумели да гласоподават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР