Парламентът одобри бюджетите за 2018 г. на Министерството на околната

...
Парламентът одобри бюджетите за 2018 г. на Министерството на околната
Коментари Харесай

Парламентът удължи и днешния си пленарен ден до приемане на държавния бюджет

Парламентът утвърди бюджетите за 2018 година на Министерството на околната среда и водите, на Министерството на стопанската система, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството на младежта и спорта и Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Не беше признато нито едно от предложенията на опозицията по бюджетите на министерствата.
Депутатите не престават с второто четене на текстовете от законопроекта за държавния бюджет за 2018 година
За политика за подготовка и осъществяване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година са планувани 3 300 000 лв. в бюджета на отрасловото министерство. За политика в региона на устойчивото развиване на туризма са отделени 16 707 100 лева, която ще се осъществя с две стратегии на Министерството на туризма - "Подобряване на политиките и регулациите в бранша на туризма " и "Развитие на националната туристическа реклама и интернационално съдействие в региона на туризма ".
В бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията са планувани 175 млн. лв. за "БДЖ Пътнически транспорти " и 17 562 000 лв. дотация за "Български пощи " ЕАД.
В бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите са отделени 17 млн. лв. за осъществяване на социална услуга за отбрана от нездравословното влияние на водите, предоставена на "Напоителни системи " ЕАД.
Междувременно Народното събрание удължи днешния си пленарен ден до приемане на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2018 година на второ четене. Това стана по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ. Вч1ера депутатите три пъти удължаваха работния си ден и останаха да дебатират до дребните часове след среднощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР