Парламентът не прие предложението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ

...
Парламентът не прие предложението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ
Коментари Харесай

Карадайъ срази ПП и ДБ: Маските паднаха

Парламентът не одобри предлагането на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и група народни представители отчитането на гласа на гласоподавателя, маркиран върху хартиената бюлетина, да се прави посредством машина с оптично устройство за сканиране, а след отчитане на гласа на гласоподавателя от сканиращата машина да отпечатва квитанция, която да се пуска в специфична кутия.

42 народни представители гласоподаваха „ за “, 89 „ срещу “, а 27 се въздържаха.
-->
По-рано ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ аргументира въвеждането на подобен вид машини.

" С цел да се  отстрани субективния фактор при писане на протоколи, търсели сме това се прави с машини, без да затрудняваме гласоподаватели с метода на гласоподаване. Виждаме над 600 000 по-малко гласоподават – една част не отиват да гласоподават поради сегашните машини ", съобщи Карадайъ, представен от " Епицентър ".

" От друга страна да минимизираме недействителните гласове. Затова в плануванаъа технология бюлетини да бъдат признати в машини, когато са действителни гласовете в тях ", сподели още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Маските паднаха ", съобщи той след гласуването. " Видя се кой за машинно гласоподаване, кой е за почтени избори ", заяви още Карадайъ. Ето ги лицемерите, които се появяват в залата, когато е късно, сподели още той по адрес на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", които бяха напуснали преди този момент. 

" Вместо американска народна власт, тези, които избягаха като мишки, избират венецуелската автокация ", ядоса се Хамид Хамид на Демократична България и Политическа партия, които не поддържаха предлагането на Движение за права и свободи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР