Парламентът не одобри кандидатите Румен Соколов и Йордан Чомпалов за

...
Парламентът не одобри кандидатите Румен Соколов и Йордан Чомпалов за
Коментари Харесай

Парламентът не одобри Соколов и Чомпалов

Парламентът не утвърди претендентите Румен Соколов и Йордан Чомпалов за зам.-председатели на КФН (Комисията за финансов надзор). В гласуването участваха 215 народни представители 90 от тях гласоподаваха "за ", 110 - "против ", а 15 се въздържаха. Соколов и Чомпалов бяха подкрепени единствено от ГЕРБ.

Партньорите на ръководещата партия - "Обединени патриоти ", се разделиха в гласуването - част бяха "против ", другите гласоподаваха "въздържал се ", само че не дадоха поддръжка за претендентите на ГЕРБ.

Преди време ръководителят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова внесе в Народното събрание своите номинации за постовете на двамата зам.-председатели с изтекли мандати.

Предишния ръководител Стоян Мавродиев не предложи нови лица нито след оставката на Попов, нито след края на мандата на Джалъзов.

Самата Караиванова беше определена за ръководител на КФН преди година.

Румен Соколов трябваше да поеме ресора на напусналия още при предходното управление на КФН Николай Попов, а Чомпалов да смени Ангел Джалъзов, чийто мандат изтече през 2014 година Комисията работи в понижен състав и с членове с изминал мандат, тъй като зам.-председатели могат да бъдат предлагани само от ръководителя на КФН. Предишния ръководител Стоян Мавродиев не предложи нови лица нито след оставката на Попов, нито след края на мандата на Джалъзов. Самата Караиванова беше определена за ръководител на КФН преди година с 6-годишен мандат.

През последните 11 години кариерата на Румен Соколов е обвързвана с Българската фондова борса. Бил е основен специалист, отговарящ за привличането на нови емитенти и шеф на дъщерното сдружение на БФБ "Сервиз финансови пазари ".

Чомпалов е дълготраен юрист, практикуващ в правото на скъпите бумаги и финансовите пазари. Участвал е в създаването на законодателната уредба за действието на финансовите пазари в България, а сред 1996 и 2001 година е бил на разнообразни постове в тогавашната Държавна комисия по скъпите бумаги.

По тематиката работи и Венци Михайлов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР