Парламентът на Каталуния одобри резолюция, в която се говори за

...
Парламентът на Каталуния одобри резолюция, в която се говори за
Коментари Харесай

Каталунският парламент: Испанската конституция е недемократична

Парламентът на Каталуния утвърди резолюция, в която се приказва за " недемократичния и противообществен темперамент " на испанската конституция, съобщи БГНЕС.
Документът беше импортиран за разискване от партията " Кандидати за национално единение ", която се афишира за излизането на Каталуния от състава на Испания. В текста също по този начин се установи, че главният закон на страната " не признава правото на самоопределяне ". Той съдържа и рецензия по адрес на монархията. Законодателите поддържаха районните политици, които са или имигрирали, или задържани поради своите визии – самостоятелност на най-развитата в икономическо отношение област на страната.
През октомври Народното събрание на Каталуния при резолюция, в която се осъжда " позицията на испанския крал Фелипе VI и неговата интервенция в каталунския спор ". Освен това в документа се съдържа апел за анулацията на монархията в Испания. Властите на страната апелираха в Конституционния съд дейностите на Народното събрание на автономията.
След референдума за самостоятелност на Каталуния, който се състоя през октомври 2017 година и беше разгласен от формалните управляващи в Мадрид за противозаконен, президентът се обърна към нацията. Тогава испанският монарх съобщи, че каталунските управляващи са нарушили Конституцията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР