Парламентът да започне работа с прекратяване на пълномощията на народния

...
Парламентът да започне работа с прекратяване на пълномощията на народния
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат промени в Закона за здравното осигуряване

Парламентът да стартира работа с преустановяване на пълномощията на народния представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Ивайло Шотев поради подадена от него оставка, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Очаква се той да стане заместник-министър на стопанската система.

Проектопрограмата планува още депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за здравното обезпечаване. Със законопроекта се предлага да отпадне шестмесечният период за избор на нов шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание, при предварително преустановяване на мандата на шефа на НЗОК, като се планува подуправителят на Здравната каса краткотрайно да извършва длъжността шеф до избора на нов.

В проектопрограмата за тази седмица е второто четене на промени в Закона за особени залози, както и продължението на второто четене на промените в Закона за отбрана от домашното принуждение. Включени са и ратификации на интернационалните документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на непрекъснати делегации на Народното събрание в интернационалните организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и промени в Търговския закон на второ четене.

В проектопрограмата е първото четене на промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, както и второто четене на промени в Закона за електронното ръководство, в Закона за поощряване на заетостта и в Закона за чужденците в Република България.

В петък е очакван постоянен парламентарен надзор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР