Парламентарните избори в Германия прекратяват 16-годишната ера на управлението на

...
Парламентарните избори в Германия прекратяват 16-годишната ера на управлението на
Коментари Харесай

Германия изпраща Меркел с плюшени мечета

Парламентарните избори в Германия приключват 16-годишната епоха на ръководството на Ангела Меркел. Още преди края на отговорностите на сегашния канцлер, в Германия към този момент се продават редица сувенири и сладкиши, отдадени на работата ѝ като канцлер.

 Фабрика за плюшени играчки в град Кобург (федерална провинция Бавария) измайстори мече, чийто първообраз е Меркел. Играчката е висока към 40 см и носи яркочервено сако и черни панталони. На врата ѝ има мъниста, боядисани в цветовете на националния байрак на Германия. Лапите на играчката са сгънати във формата на ромб на равнището на талията, а прическата съвсем тъкмо оприличава стила на самата Меркел. Играчката коства Евро 189. Общо 500 копия са направени в изправено състояние и 1 600 в седнало. Всичко е разпродадено на уеб страницата на фабриката, само че играчката към момента може да бъде закупена в някои онлайн магазини. Едно от копията ще бъде показано на ръководителя на държавното управление на Федерална Република Германия. Меркел ще получи мечка номер 16, което символизира нейния мандат като канцлер.

Марципанова глава

Марципановата компания " Odenw lder Marzipan Konditorei " лакомство във формата на главата на сегашния канцлер. Теглото на продукта, съгласно производителя, е 50 година Ръчно направеният десерт е с дължина 7,5 см, широчина 20 см, дебелина 1,5 см. Производителят прикани „ всеки, който желае да пожелае на немския канцлер сполучливо пенсиониране “, да купи сладкиша. 

" Това е сувенир за почитателите, както и за тези, които не са почитатели на Ангела Меркел ", сподели представителят на компанията Томас Зубер. В същото време той посочи, че срокът на валидност на фигурките от марципан е две години. " Направихме ги по този начин, че да устоят две години, тъй че хората да могат да удължат времето на Меркел с още две години ", добави Зубер, наблягайки, че компанията ще направи към 500 от тези продукти. Цената на един е 4,95 евро.

Златна монета

Лимитирана сбирка от скъпоценни златни монети с лика на Меркел също беше пусната преди изборите. Цената на сувенира, както е обявено на уеб страницата на колекционерската къща MDM, е 49,95 евро. Монетата с тегло 0,58 г и диаметър 12,5 мм е направена от 999-каратово злато. Тя изобразява сегашния началник на немското държавно управление и показва 2005 година - годината на встъпването й в служба като канцлер. Издадени са 5000 екземпляра.

Фигура в Музея на мадам Тюсо

Музеят на мадам Тюсо Берлин също реши да отдаде респект на напускащия канцлер за дългогодишната ѝ работа на народа, като сътвори восъчна фигура на главата на държавното управление на Федерална Република Германия. Меркел е сложена на фона на историческата постройка на Райхстага, където се събира Бундестагът (германският парламент). Тя носи карирана риза и туристически панталони в кремав цвят. Канцлерът държи в ръце синя раница и бейзболна шапка. Създателите на фигурата желаят да подчертаят откритостта, достъпността и близостта на главата на немското държавно управление към хората. Посетителите на музея ще могат да видят този експонат след изборите, пише Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР