Парламентарните групи на либералите, зелените и социалистите в Европарламента няма

...
Парламентарните групи на либералите, зелените и социалистите в Европарламента няма
Коментари Харесай

АЛДЕ, ПЕС и зелените не щат Вебер за шеф на ЕК

Парламентарните групи на либералите, зелените и социалистите в Европарламента няма да поддържат християндемократа Манфред Вебер за началник на Европейската комисия, оповестява „ Политико “.

Вебер, немски евродепутат и водач на групата на Европейската национална партия в Екологичен потенциал, е претендент за поста на дясноцентристката ЕНП.

Но преди Европейския съвет през днешния ден и на следващия ден в Брюксел, на който водачите на Европейски Съюз ще дискутират претенденти за високите постове в институции, водачите на трите парламентарни групи са уведомили Вебер, че няма да има тяхната поддръжка.

„ Ръководителите на групите на либералите и на социалистите и демократите публични са споделили на сътрудника си Манфред Вебер, че няма да получи техните гласове “, сподели водачът на зелените Филип Ламерт на конференция.

Дачиан Чолош, началник на демократичната група в Екологичен потенциал „ Обнови Европа “, удостовери това. Той заяви, че либералите към момента поддържат за ръководител на Европейска комисия еврокомисарката за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Вчера пък социалистите оповестиха, че стоят зад своя претендент – Франс Тимерманс, който е заместник-ръководител на Европейска комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР