ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 Водачът на листата на ПП “Републиканци за България“

...
ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
Водачът на листата на ПП “Републиканци за България“
Коментари Харесай

Републиканци за България ще работят за разцвета на културата...

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Водачът на листата на Политическа партия “Републиканци за България “ Радостина Циркова и други претенденти за народни представители се срещнаха с гласоподаватели в Харманли. Специално посещаване бе направено и на „ Изворът на Белоногата “.

„ Дълги години не се откри решение за възобновяване на „ Изворът на Белоногата “. Тази културно-историческа реликва е като че ли забравена, както и доста други монументи на културата в България. Искам да се погрижим за тях – това са знаците на българщината, които ни съхраняват като народ “, показа Циркова. „ Всяка рецесия ще отмине, само че човек без обучение и просвета остава вечно ощетен. Затова като дете от артистично семейство ще работя интензивно за разцвета на културата. Имам хрумвания, с които можем да променим образа ѝ в България “, разяснява Радостина Циркова. Тя очерта единствено някои от опциите за развиване в региона на културата.

- Отпускане на спомагателна финансова поддръжка за стратегически значимите за страната културни събития. В България се организират стеснен брой събития с висока културна стойност и с интернационално значение. За да се увеличи добавената им стойност, е належащо те да бъдат в допълнение подкрепени финансово и институционално.

- Връщане на киното в читалищната мрежа. Предвиждаме да правим поетапна цифровизация на читалищните салони, както и да осигурим достъп до необятна гама от филми и цифрово културно наличие. Ще отпуснем и в допълнение финансиране на читалищата – те би трябвало да бъдат средища за развиване на разнообразни школи и изкуства и да съхраняват духа в дребните обитаеми места.

- Предвиждаме отпущането на стартъп грантове за млади бизнесмени в областта на културата за инициирането на събития в дребните обитаеми места. Така ще можем да покажем благосъстоянията на Хасково в една друга светлина.

- Искаме дигитализиране на наличието на българските музеи. Предвиждаме поетапна цифровизация на артефактите от хранилищата на българските музеи. По този метод ще представим пред света забележителна част от нашето културно и историческо завещание.

- Ще подтикваме представянето на българското културно наличие в чужбина, с цел да разпространяваме България зад граница. Предвиждаме и представяне на България като културно-туристическа дестинация за поощряване на туристическите оператори да показват страната като атрактивна дестинация за фестивален и събитиен туризъм.



Искаме Вашето доверие на 04.04 с номер 21 в интегралната бюлетина - за страна с правила!

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР