Парламентарната комисия по отбрана ще проведе две изнесени заседания, съобщават

...
Парламентарната комисия по отбрана ще проведе две изнесени заседания, съобщават
Коментари Харесай

Комисията по отбрана с изнесени заседания

Парламентарната комисия по защита ще организира две изнесени съвещания, оповестяват от администрацията на Народното събрание. На 7 октомври депутатите ще посетят факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ Васил Левски “, където ще се срещнат с персоналния състав и ще прегледат учебно-материалната база, където се образоват курсантите. Комисията ще изслуша и командира на Военновъздушни сили ген.-майор Цанко Стойков, който ще приказва на тематика „ Изграждане на взаимоотношението сред Военновъздушни сили и ВВУ – справедлива нужда и благоприятни условия за реализация “. В съвещанието ще взе участие и полк. Ивайло Ангелов, заместник-началник на образователното заведение, който би трябвало да запознае депутатите с практическите стъпки към възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в гр. Долна Митрополия. Парламентът даде единомислещото си утвърждение за това през месец април, след предложение на държавното управление и персоналната самодейност на министъра на защитата Красимир Каракачанов.

 

Висшето военновъздушно учебно заведение безусловно ще възкръсне 17 години след неговото закриване, направено през 2002 година.
Очаква се учебното заведение да отвори порти за млади водачи и авиационни експерти на 1 януари 2020 година.

На 8 октомври народните представители ще посетят Военновъздушната образователна база в Долна Митрополия, където ще се срещнат с кабинетите по аеродинамика и автоматика, структура на Л-39 „ Албатрос ”, с авиационно артилерийско въоръжение, авиационни прицелни системи, лабораторията по мехатроника и ще видят новия тренажор, който беше закупен за образование на курсантите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР