Парламентарната комисия по отбрана одобри на първо четене бюджета в

...
Парламентарната комисия по отбрана одобри на първо четене бюджета в
Коментари Харесай

Бюджетът за отбрана бе одобрен от ресорната парламентарна комисия

Парламентарната комисия по защита утвърди на първо четене бюджета в бранша за 2022-ра година. Предвидено е разноските за защита да са 1,73 % от брутния вътрешен артикул. Финансиране е обезпечено за плановете за нови кораби, за машини за сухопътните войски, както и за инфраструктурата за новите изтребители.

Министърът на защитата Стефан Янев сподели, че ще писка парите за храна на военните да бъдат увеличени от 120 на 200 лв..

Ще желае 11 милиона лв. в допълнение за висшите военни учебни заведения. Тези пари Янев чака да дойдат от парите, които сега са 77 милиона лв., заделени за превъзмогване на некомплекта от персонален състав в Българската войска.

За бъдещата актуализация през юли ще остане финансирането на плана за трикоординатните радари. Проектът е значим за приемането на новите изтребители Ф-16. Радарите - 8 на брой, ще костват към 300 милиона лв.. Министър Стефан Янев сподели, че сега към момента не са подготвени плановете и методът на заплащане на парите.

Тази година целевите средства в бюджета, заделени за ремонт на МиГ-29, са 126 милиона лв.. 180 милиона лв. са заделени за инфраструктурата и други логистични поддръжки към доставката на самолета-изтребител Ф-16.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР