Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо

...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо
Коментари Харесай

И парламентарната комисия по култура отхвърли Бюджет 2024

Парламентарната комисия по културата и медиите не одобри на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2024 година На съвещанието на комисията „ за “ гласоподаваха пет народни представители, шест – „ срещу “, а един – „ въздържал се “.



Не бяха задоволени нашите стремежи . Ние бяхме описали много в детайли това, което искахме като бюджет и като финансови благоприятни условия на Министерство на културата, с цел да може да се стабилизира и да създадем опит за структуриране на някои неща в МК, действия в браншове по посоки и по позиции “, сподели министърът на културата Кръстю Кръстев.

„ В Българска телеграфна агенция сме признателни, че българската страна, олицетворявана от Народното събрание, има разбирането за това, че в света на безусловно свободната неистина, която е безвъзмездна в обществените медии и в интернет, истината също би трябвало да се стараем да бъде свободна “, сподели генералният шеф на Българската телеграфна организация Кирил Вълчев.



На съвещанието на Комисията по културата и медиите в Народно събрание участваха още ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова, представители на БНР, Българска национална телевизия и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР