Парламентарната група на "Воля" внесе предложение за допълнение в Изборния

...
Парламентарната група на "Воля" внесе предложение за допълнение в Изборния
Коментари Харесай

Воля предлага видеокамерите в секциите да бъдат включени след края на изборния ден

Парламентарната група на "Воля " внесе предложение за допълнение в Изборния кодекс, с което прецизира концепцията им във всяка изборна секция да има видеонаблюдение, оповестиха от пресцентъра на партията. "Воля " предлага видеокамерите да бъдат включени откакто ЦИК разгласи края на изборния ден. Така съгласно партията всеки жител ще може да наблюдава онлайн броенето на бюлетините, отчитането на действителните и недействителните гласове, попълването на протоколите, пакетирането на изборните бумаги и материали.

"Съобразихме се с опасенията на ЦИК, че целодневното наблюдаване на комисиите може да наруши човешки права, по тази причина прецизирахме предлагането си камерите да бъдат включвани след края на изборния ден. Всеизвестно е, че съмненията за операции са точно в процеса на преброяване. Нашата мярка подсигурява бистрота на изборния развой ", изяснява ръководителят на ПГ на "Воля " Гергана Стефанова.

"Воля " предлага камерите да бъдат ориентирани по този начин, че да се подсигурява цялостното наблюдаване на работата на всеки член на съответната изборна комисия.

Партията предлага изборните комисии да имат задължението да дават за предпазване записите на регионалната, надлежно на общинската администрация, дружно с останалите бумаги и материали. Предложението е архивът да се съхранява 4 години, а при разногласия - и повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР