Парламентарната група на Обединени патриоти ще гласува в пленарна зала

...
Парламентарната група на Обединени патриоти ще гласува в пленарна зала
Коментари Харесай

Патриотите ще гласуват против закона Пеевски за КТБ, БСП още умува

Парламентарната група на " Обединени патриоти " ще гласоподава в пленарна зала срещу измененията в Закона за банковата неплатежоспособност, импортиран от депутатите от Движение за права и свободи Йордан Цонев, Хамид Хамид и Делян Пеевски като опит за " предотврятяване на вторичното плячкосване на КТБ “. Българска социалистическа партия си даде още 5-6 дни с цел да обясни позицията си по законопоректа, придобил известност като " Пеевски " и да реши по какъв начин да гласоподава

Текстовете на законопроекта минаха на първо четене в правна комисия в четвъртък с гласовете на Движение за права и свободи и ГЕРБ, които дадоха обещание поддръжката си с претекста, да не ги изкарат, че са срещу разкриването на истината за ограбването на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка. При гласуването в комисия преди дни от Българска социалистическа партия се въздържаха

В неделя пред БНР Александър Сиди съобщи, че " Обединените патриоти " няма да поддържат поправките, защото са писани за съответен случай. Александър Симов от Българска социалистическа партия пък сподели, че левицата се нуждае от още време да реши.

Обект на мненията им беше и решението на Българска социалистическа партия от предходния ден да упълномощи водача си Корнелия Нинова да постави подписа си измежду вносителите на плана за конституционни промени, с които да отпадне отминалостта за приватизационните закононарушения, само че парламентарната група на социалистите да гласоподава против поправките в пленарна зала.

" Корнелия Нинова ще постави своя автограф, с цел да покажем, че ние няма от какво да се тормозим, а към този момент в зала ще изразим своята позиция, че сходно нещо, направено по този метод, е супер демагогско, най-малкото поради това, че когато ти правиш да има такава смяна, само че твърдиш, че няма да има повреждане на покупко-продажби, тогава за какво го правиш ", уточни Симов.

Александър Сиди разгласи за " неуместна и двустранна " позицията на Българска социалистическа партия във връзка с конституционните промени.

" От една страна, ще си постави подписа, с цел да покаже, че не я е боязън от нищо госпожа Нинова, само че въпреки това няма да го поддържа с концепцията да не мине, с цел да не може да бъде разследвана, тъй като и тя е част от същия този развой. Има, несъмнено, доста други, които са правили, евентуално, някакви схеми, тъй като в последна сметка в България липсва голям финансов запас, който беше заграбен по време на приватизацията. Наистина се надявам, че това ще мине и в последна сметка тази страница би трябвало да бъде затворена, тъй като в българското общество остава чувството, че по време на приватизацията беше разграбен голям публичен запас, който в никакъв случай няма по какъв начин да бъде върнат. Разбира се, няма по какъв начин да бъдат развалени покупко-продажбите, само че този, които са ги подписали, могат да носят наказателна отговорност, което въпреки всичко е някакво отмъщение ", счита Сиди.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи пък напомни, че неговата партия първа е предложила промени в Конституцията с които да отпадне отминалостта за приватизационните закононарушения. Наказателната отговорност постоянно е персонална, акцентира той:

Според актуалните текстове в Наказателен кодекс, при приватизационни покупко-продажби, където се откри, че е работила проведена незаконна група за да заграби избрани активи, в наказателният кодекс, все още настоящият текст е безапелационен, че там следва конфискация на добитото имущество, тъй че в случай че се откри в някои покупко-продажби, че има такава незаконна група, биха могли хипотетично да бъдат иззети в интерес на страната някои активи, изясни Хамид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР