Парламентарната група на Обединени патриоти почете жертвите на атентата на

...
Парламентарната група на Обединени патриоти почете жертвите на атентата на
Коментари Харесай

Обединени патриоти почетоха жертвите на атентата на гара Буново с декларация

Парламентарната група на Обединени патриоти уважи жертвите на атентата на гара Буново с декларация.

"На 9 март 1985 година избухва бомба, сложена във вагона за майки с деца на трен номер 326. Същият ден избухва бомба и в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен " в града. Атентатите са осъществени от членове на протурската терористична организация Турско национално освободително придвижване в България ", съобщи в пленарната зала Красимир Богданов от Обединени патриоти.

"Тази и сходни организации имат за цел да се извърши фракционизъм в районите, обитаеми с мюсюлмани и да бъдат отцепени от България и присъединени към Турция ", добави той.

"Впоследствие станахме очевидци на дейности от лицето и в името на тази концепция от една сякаш демократична и демократична партия - Движение за права и свободи, която построи чешми и монументи на атентатори и терористите ", съобщи Богданов.

"Днес всички българи би трябвало да заклеймим този срамен акт на протурски тероризъм и фракционизъм и неговите поддръжници. Свеждаме глави пред жертвите и твърдо заявяваме, че ние патриотите няма да допуснем повече сходни прояви на тероризъм и фракционизъм в днешна европейска и цивилизована България ", приключи депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР