След часове на спекулации Риши Сунак потвърди, че общите избори

...
След часове на спекулации Риши Сунак потвърди, че общите избори
Коментари Харесай

На 4 юли британците ще гласуват за нов парламент

След часове на спекулации Риши Сунак удостовери, че общите избори ще се проведат след няколко седмици на 4 юли .

Това заяви Би Би Си.

Премиерът съобщи, че по-рано през днешния ден е изискал от крал Чарлз да разпусне Народното събрание на 30 май - това е било позволено.

Това значи, че общите избори ще се проведат в четвъртък, 4 юли.

Борейки се с дъжда на " Даунинг стрийт ", Сунак съобщи, че се гордее с постигнатото от неговото държавно управление, като изложи желанията си да се бори за " всеки глас " .

Сунак съобщи, че предстоят несигурни времена и настоя, че той и ръководеното от него държавно управление имат явен проект.

Той също по този начин разкритикува водача на лейбъристите сър Киър Стармър като човек, който няма проект, и сподели: " Аз не знам какво оферират те - и в действителност не мисля, че и вие знаете ".

" Това е моментът, в който Обединеното кралство би трябвало да дефинира бъдещето си ", акцентира той.

Според Sky News на Даунинг стрийт е имало " дълги и открити полемики " за това дали изборите да се проведат в този момент или през есента. Вицепремиерът Оливър Даудън да вземем за пример е упорствал за избори през лятото.

По-рано през май Консервативната партия на сегашния английски министър председател загуби съвсем половината - 474 - от местата си в локалните препоръки на изборите в Англия. Досега консерваторите имаха към 1000 места в британските препоръки.

Либералдемократите завоюваха спомагателни 104 места, а Зелените - 74 места. Освен това, възползвайки се от неуспеха на консерваторите, някои по-малки партии усъвършенстваха позициите си.
 Сунак не бърза да привиква избори през лятото
Сунак не бърза да привиква избори през лятото

Следващият избор във Англия ще се организира през втората половина на годината

Тогава ръководителят на английската опозиционна Лейбъристка партия Киър Стармър се изрече за провеждането на общи избори в Обединеното кралство.

Сунак е английски министър-председател от октомври 2022 г .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР