Настоящ служител на Boeing твърди, че компанията се е опитала

...
Настоящ служител на Boeing твърди, че компанията се е опитала
Коментари Харесай

US Сенатът разследва Boeing за укрити дефектни части

Настоящ чиновник на Boeing твърди, че компанията се е пробвала да скрие дефектни или несъответстващи на спецификациите елементи за аероплан 737 Max от регулаторите. Това се твърди в следствие на подкомисия на Сената на Съединени американски щати, оповестено във вторник, оповестява CNN.

Това твърди Сам Мохоук, който работи за отдела за обезпечаване на качеството на Boeing в Рентън, Вашингтон. Той е следващият изобличител на компанията. 

Boeing сподели, че е получил отчета от следователи от Конгреса в понеделник вечерта.

" Ние преглеждаме изказванията, се споделя в изказването на компанията. Ние непрестанно насърчаваме чиновниците да оповестяват за всички опасения, защото наш приоритет е да подсигуряваме сигурността на нашите самолети и летящите хора. "

Главният изпълнителен шеф на Boeing Дейв Калхун ще бъде  изслушан в Конгреса във вторник. Напускащият поста основен изпълнителен шеф на Boeing възнамерява да се извини за скорошните пропуски в сигурността на Boeing в показанията си.
 Втори изобличител на Boeing умря ненадейно
Втори изобличител на Boeing умря ненадейно

Той бе подал сигнал за жестоко нарушаване от страна на висшия мениджмънт на качеството на индустриалната линия 737

Припомняме, че при започване на май стана ясно, че втори изобличител на Boeing е умрял ненадейно. Джошуа Дийн, някогашен инспектор на качеството в доставчика на Boeing Spirit AeroSystems, бе един от първите податели сигнали, съгласно които управлението на Spirit е пренебрегнало индустриалните недостатъци на модела Boeing 737 MAX.

Дийн даде показания по правосъдно дело, заведено против Spirit от акционер на компанията, и подаде тъжба до Федералната авиационна администрация, в която се твърди, че има " съществено и жестоко нарушаване от страна на висшия мениджмънт на качеството на индустриалната линия 737 " в Spirit.

Spirit уволни Дийн през април 2023 година, след което той подаде тъжба до Министерството на труда на Съединени американски щати с изказванието, че отстраняването му е било възмездие поради изразени опасения, свързани с сигурността на въздухоплаването.
 Служител на Boeing е открит мъртъв в Съединени американски щати
Служител на Boeing е открит мъртъв в Съединени американски щати

Джон Барнът е някогашен управител по качеството в самолетната компания

Дийн беше представляван от адвокатска адвокатска фирма в Южна Каролина, която представляваше и Тялото на Барнът беше намерено с огнестрелна рана през март, като хипотетично става въпрос за самоубийство. Смъртта му настъпи малко преди да даде показания по делото против някогашния си шеф Boeing.

Дийн е машинен инженер и стартира работа в Spirit през 2019 година Той обаче е уволнен през идната година след съкращения на работни места, свързани с пандемията, и се връща в Spirit през май 2021 година като инспектор по качеството.

През октомври 2022 година Дийн заяви, че е разкрил сериозен индустриален недостатък: механиците погрешно пробиват дупки в задната притискаща бариера на Boeing 737 MAX. Дийн обаче твърди, че управлението не е направило нищо по въпроса , откакто е било известено за казуса.
 Пътнически аероплан Boeing кацна спешно в Турция поради спукана гума
Пътнически аероплан Boeing кацна спешно в Турция поради спукана гума

Втори случай на летище в Турция в границите на два дни

През последните месеци Boeing. През януарисе откъсна по време на полет. Полският президент Анджей Дуда пък трябваше да употребява аварийна кола, откакто беше открита нередовност на президентския аероплан 737 при завръщане от Съединени американски щати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също трябваше да се откаже от полет с Boeing заради механически проблеми със самолета при започване на април и пътува с автомобил от Франция до Белгия.
 Шефове на
Шефове на " Боинг " се отдръпват след поредност от произшествия

Серия от произшествия заради механически повреди навредиха на имиджа на компанията

През март основният изпълнителен шеф на " Боинг " Дейвид Калхун разгласи в понеделник, че ще напусне компанията.

Авиационният колос също разгласи, че Стенли Дийл , ръководителят на отдела за цивилен самолети на ‚Боинг ", ще се пенсионира. Стефани Поуп, основен действен шеф на компанията, ще размени Дийл неотложно. Калхун ще напусне поста си до края на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР