Франция е извършила първото тестово изстрелване на ракета, способна да

...
Франция е извършила първото тестово изстрелване на ракета, способна да
Коментари Харесай

Франция е изстреляла тестово ракета, която може да носи ядрен заряд, но без бойна глава

Франция е направила първото тестово изстрелване на ракет а, способна да носи нуклеарна бойна глава.

Това заяви в обществената мрежа Х министърът на защитата Себастиен Лекорню.

Ракетата ASMPA-R е била изстреляна без бойна глава от изтребител Rafale по време на обучение " над националната територия в края на полет, симулиращ нуклеарен въздушен удар ", написа Лекорню.

Отделно от това министърът посочи, че учението е било планувано от дълго врем е. То се организира ден откакто Русия разгласи началото на учения с тактически нуклеарни оръжия в Южния боен окръг, който граничи с Украйна и включва елементи от нейната територия, анексирани от Москва.

Франция разполага с нуклеарни сили на въздушно и подводно базиране. Лекорню уточни, че учението има за цел да показва опциите на авиационния съставен елемент на силите за нуклеарно въздържане .

През идващите години Франция възнамерява да изразходва 13% от военния си бюджет за нуклеарните си сили, в това число за рационализация на въздушно основаните носители, написа Агенция Франс Прес.

От началото на пълномащабното си навлизане в Украйна Русия нееднократно е заплашвала с нуклеарни оръжия .
 Русия плаши Финландия с последици при пренос на нуклеарни оръжия
Русия плаши Финландия с последици при пренос на нуклеарни оръжия

Ако това е изборът на финландските управляващи, тогава те би трябвало да бъдат готови за следствията от този избор, настоя Владимир Ермаков от Министерство на външните работи на Русия

Френският президент Еманюел Макрон нееднократно е заявявал, че по принцип не трябва да се изключват никакви средства за попречване на успеха на Путин, даже изпращане на войски на западни страни в Украйна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР