Заседанието на белгийския кабинет в съкратен формат днес не постигна

...
Заседанието на белгийския кабинет в съкратен формат днес не постигна
Коментари Харесай

Без съгласие в Белгия за признаването на Палестина

Заседанието на белгийския кабинет в скъсен формат през днешния ден не реализира единодушие по отношение на формалното признание на Палестинската страна от страна на кралството, заяви телевизия RTBF.

Представителите на другите политически партии в съдружното държавно управление не бяха съгласни с този ход, се споделя в известието. И до момента в който социалистите, природозащитниците и християндемократите подкрепяха сходно " алегорично признание ", либералите смятаха, че времето за сходно решение към момента не е пристигнало .

" Ние поддържаме решението за две страни. Всички са съгласни, че би трябвало да продължим да работим, да се възползваме от белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, с цел да изиграем ролята на медиатор сред другите позиции на страните членки на Европейски Съюз.

И би трябвало да отидем оттатък символичното признание .

Важно е да се основат условия, които да доведат до мир и непоклатимост, да се реализира преустановяване на огъня, освобождение на всички заложници и филантропичен достъп ", съобщи след срещата белгийският външен министър Хаджа Лабиб.
 Ирландия признава Палестина
Ирландия признава Палестина

Израел прикани страните да не бъдат пионки на " Хамас "

Освен това съгласно нея е належащо " да се разиска бъдещето ".

" Надяваме се да организираме подготвителна мирна конференция дружно с висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи (ЕС) Жозеп Борел ", добави Лабиб.
 Испания отхвърля, че ще признае Палестина на 21 май
Испания отхвърля, че ще признае Палестина на 21 май

Мадрид ще признае палестинска страна единствено в взаимни дейности с други страни

Телевизията означи, че министрите са обсъждали въпроса, когато е станало известно, че Норвегия, Ирландия и Испания са оповестили , че се готвят публично да признаят страната Палестина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР