Парламентарната група на "Демократична България" внесе свой проект за решение

...
Парламентарната група на "Демократична България" внесе свой проект за решение
Коментари Харесай

ДБ предлага в парламента да се влиза само със зелен сертификат или тест

Парламентарната група на "Демократична България " внесе собствен план за решение на Народното събрание за изискванията за достъп до двете парламентарни здания в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура.

Той планува в постройките на пл. "Народно заседание " и на пл. "Александър I " да се влиза единствено против представянето на годен зелен документ или след негативен бърз антигенен тест, изработен на входа на съответната постройка.

Тестовете ще са безвъзмездни за депутатите, техните сътрудници, парламентарната администрация и публицистите, като разноските ще са за сметка на Народното събрание. При скупчване за тествания депутатите ще са с преимущество. Повторно ще може да се влиза в постройката същия ден, без да се прави нов тест, а данните ще се съхраняват конфиденциално от администрацията.

Зеленият документ е въведен за огромна група жители, в това число и учениците, като той може дейно да оказва помощ за попречване на разпространяването на инфекцията и предизвиква независимост на придвижване, като в същото време пази правото на здраве, доколкото е допустимо, се споделя в претекстовете за решението. Същевременно, акцентират депутатите от “Демократична България”, постройката на Народното Събрание е с повърхност над 300м2 и всекидневно се посещава от над 400 индивида, като в едно помещение се събират не по малко от 200 индивида в едно и също време. Тези условия дефинират нараснал епидемиологичен риск, заради което се постанова запазване на публичното здраве чрез предлаганите ограничения.

В декларация от името на парламентарната група на “Демократична България”, прочетена от доктор Александър Симидчиев при започване на пленарното съвещание в петък, се акцентира, че “макар заповедта на министъра на опазването на здравето за коронавирус документа да не покрива категорично правосъдната и законодателната власт, би било демонстрация на тежка липса на морал и посланичество да не приемем отговорността и да не се съобразим с това условие и на територията на българския парламент ". Защото той не е единствено работно място на депутатите, а и място за срещи с необятен кръг жители, включително медиите. “Наш дълг е да служим на Българските жители, само че и да заемем лидерска позиция по въпроси, които директно касаят публичното здраве и богатство във време на криза”, споделят създателите на декларацията. И припомнят, че в Европейския парламент към този момент повече от месец се влиза със зелен документ, както и в някои европейски парламенти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР