Паркингът на морето излиза колкото нощувката, показа проучване на Телеграф“.

...
Паркингът на морето излиза колкото нощувката, показа проучване на Телеграф“.
Коментари Харесай

Паркингът на морето колкото нощувка!

Паркингът на морето излиза колкото нощувката, сподели изследване на „ Телеграф “. Дерат ни с по два стотака за 10 дни, с цел да оставим колата си наоколо до мястото, където имаме резервация.

Много от хотелите не разполагат с паркинги и се постанова туристите да доплащат за тази услуга.

За денонощие в някои от южните ни курорти би трябвало да платите сред 12 и 30 лева, с цел да оставите возилото си. За съпоставяне нощувката в някои къщи за посетители върви също към 30 лева

Сред курортите в топ 3 по скъпотия е Созопол, където би трябвало да платите сред 3 и 4 лева за час в платените зони, без значение дали са общински или частни.

За денонощие цената е 30 лева, за 5 дни абонаментът е 100 лева, а за 10 дни – 190 лева

В други комплекси таксата скача и до 200 лева

В по-евтините курорти към Бургас може да намерите и платени паркинги за 2 лева на час и 12 лева за денонощие. Важно изискване за доста от тях е возилото да не се мести от мястото си в границите на интервала, за който сте платили – в случай че дадете пари за 24 часа, би трябвало тъкмо толкоз време автомобилът да не напуща местоположението си.

От 4 януари тази година и за паркингите в Бургас има нови цени. За да оставите колата си на „ Гурко “, би трябвало да платите 1 лева до 1-вия и 2 лева до втория час и по този начин с левче от горната страна до 24 часа най-много. Седмичният абонамент е 50 лева, а месечният – 100 лева За паркинга „ Опера “ престоят за едно денонощие е 20 лева, а месечният абонамент излиза 170 лева За закрита клетка на месец би трябвало да се бръкнете в допълнение с 10 лева

Във Варна синята зона на час е левче. При възнаграждение с мобилно приложение „ Виртуален паркинг метър “ цената за краткотрайно паркиране е 0,50 лева с Данък добавена стойност за 30 минути, акцентираха от общината. Цената за краткотрайно паркиране е 16 лева дневно, само че единствено при възнаграждение с мобилното приложение, прецизираха от кметството.

В топсезона местата доста бързо се изчерпват, разясниха локалните. Проблем с паркирането има и в курортите по Северното Черноморие. Масово и там хотелите нямат безвъзмездни паркинги и се постанова да се заплаща в допълнение, с цел да оставим колата си. 20 лева дневно излиза паркингът в Златни пясъци.

В доста от хотелите той не влиза в цената на нощувката, а настрана стеснение е, че е допустимо и да няма свободни места. В доста от офертите си хотелите прецизират, че таксата за паркинга важи до привършване. Затова в случай че не договорите авансово с хотела по какъв начин стоят нещата с паркирането, е допустимо да имате огромни проблеми, пристигайки на място, предизвестиха туроператори.

Преместваеми гаражи се продават на кг в Бургас, сочи инспекция на „ Телеграф “. Модулните кафези, побиращи лек автомобил, се оферират като топъл самун, сподели информация. За 3000 евро може да се поръча да се построи обект, който се строи безусловно за ден. Доставя се изцяло подготвен за употреба и незабавно имате опция да паркирате вътре. Структурата е от стомана, като доста от компаниите, които построяват модулните гаражи, дават опция за самостоятелен дизайн. Предимство е също, че са сертифицирани по Инженерингова стопанска организация, разясниха строители. Може да се поръча за курортите към Айтос, Бургас, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол и други

И шезлонгите към хотелите по морето са недостиг, също както и паркингите. Затова се заформят същински мелета при запазването им. Масово обектите афишират, че в цената на нощувката са включени безвъзмезден чадър и шезлонг, само че след това се оказва, че плажните аксесоари са незадоволителни. Ако отидете на плажа към хотела след 12 ч. към обяд, може и да не се доберете до чадър и шезлонг, описаха туристи. Заради това и някои хотели афишират, че става дума за услуга, която се предлага до привършване на количествата. Сред тях е комплекс на първа линия в Обзор, където престоят коства 138 лева на вечер за един възрастен в двойна стая. Стойността е за 1 денонощие на база all inclusive, като няма алтернатива да резервирате по-малко от 3 нощувки. Чадърите и шезлонгите са безвъзмездни, само че от хотела акцентират, че няма гаранция, че ще има налични за всички посетители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР