Паркът в пловдивския кв. Кършияка“ ще остане парк, обеща премиерът

...
Паркът в пловдивския кв. Кършияка“ ще остане парк, обеща премиерът
Коментари Харесай

Премиерът: Паркът в кв. Кършияка ще остане парк!

Паркът в пловдивския кв. „ Кършияка “ ще остане парк, даде обещание министър председателят Бойко Борисов, който се срещна през днешния ден протестиращите жители от квартала. Преди няколко дни министър председателят Борисов разгласи, че желае на място да обещае на недоволните, че частният терен ще бъде непокътнат и озеленен.

„ Първо да ви благопожелавам днешния празник. Да сте живи и здрави! Това ни е един от най-хубавите празници “, съобщи Борисов. „ С сътрудниците Томислав Дончев и Владислав Горанов сме по друга работа в Пловдив. И в случай че Господ даде, няма да споделям какво е, само че в случай че стане – ще видите какъв брой ще е добре “, сподели министър-председателят.

„ Аз като кмет в София заварих същите неща - бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк. В проекта на Пловдив това място е озеленено и остава парк. Така че това съм го разпоредил. Всеки, който си мисли, че може да граби по този начин на хората парковете, е сбъркал “, съобщи Бойко Борисов. Той уточни, че се работи и по основаване на околовръстно шосе на Пловдив.

„ Разкрихме пъклените проекти, че желаеха нашият парк да се застроява. Реагирали сме в точния момент, основали сме комитет, два месеца се борим. Тъй като битката е неравностойна – против нас стоят хора с доста пари, се обърнахме към вас, нашият министър председател, за помощ. Лично ние имаме вяра единствено на вас “, обявиха представители на инициативния комитет. На премиера бяха връчени всички документи, събрани от комитета, във връзка със градежа.

„ Местната власт през днешния ден има доста значима работа – пратил съм ги да посрещат гостите. Общината е по работа, другояче да е тук “, съобщи Борисов в отговор на въпрос на присъстващите за какво на срещата няма представители на Община Пловдив, с изключение на районния кмет.

През март жителите на кв. „ Кършияка “ излязоха на митинг против застрояването на парка и всеобщата сеч на дървета там. Тогава протестиращите се подписаха под петиция, в която се упорства общината да си върне собствеността на парка, да го облагороди и да бъдат осъдени отговорните за поголовната сеч на дървета в него, осъществена през последните дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР